Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 15.08.2012 г.

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України,упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8819 заяв про злочини.

 За незаконне зберігання зброї затримано 23 особи. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, дев’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 200 г вибухівки та 975 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 2 особи. Вилучено 9,3 кг наркотичних засобів.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 106 дорожньо-транспортних пригод, у яких 15 осіб загинули та 134 – травмовані.

У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці затримали 26-річну жінку без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що вона ввечері 29 липня цього року на вулиці зазначеного міста під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв ножем убила 50-річного безробітного чоловіка.

У місті Севастополі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 48-річного безробітного жителя Бахчисарайського району АР Крим, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 10 серпня на вулиці зазначеного міста під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні ножові поранення 43-річній жінці без певного місця проживання і роботи.

У Луганській області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці затримали 49-річного безробітного жителя міста Антрацита зазначеної області, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він упродовж останнього місяця в одному з селищ області на місцевому кладовищі викрав металеві фрагменти з чотирьох могил. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.297 (наруга над могилою) КК України.

У місті Дніпропетровську на вулиці правоохоронці затримали 36-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 150г вибухівки та електродетонатор.

У місті Запоріжжі працівники міліції затримали 31-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено дві гранати Ф-1 та РГД-5 часів Великої Вітчизняної війни.

У місті Чернівцях працівники міліції затримали 62-річного жителя Чернівецької області, голову однієї з громадських організацій, у якого вилучили 31 набій до різної зброї.

У АР Крим працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця одного з Державних підприємств. Він вимагав та отримав 15 тис. доларів США хабара від директора одного з ТОВ за надання йому в оренду одного з приміщень указаного підприємства. Правопорушника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з селищних рад Криничанського району. Він у минулому році підробив рішення сесії згаданої селищної ради, на підстав чого незаконно передав у приватну власність жительці зазначеного району покинутий будинок. У результаті протиправних дій місцевій громаді завдано збитків на суму 107 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

На Луганщині працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили жительку зазначеного міста. Вона, у порушення вимог Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні”, у згаданому місті в нежитловому приміщенні здійснювала надання платних послуг у сфері грального бізнесу. Гральне обладнання вилучено. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.203-2 КК України (зайняття гральним бізнесом).

«УК»

You may also like...