Чиновник міграційної служби за перебування на території України вимагав з іноземця 3 тис. доларів С

На Закарпатті працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю затримали «на гарячому» під час одержання хабара керівника структурного підрозділу Головного управління Державної міграційної служби.

До правоохоронців звернувся із заявою 20-річний громадянин Сомалі, котрий дещо менше року мешкає на Україні. Іноземець іншої держави повідомив, що за видачу дозвільних документів для перебування на території України з нього посадовець ДМС вимагає «оплату» у розмірі 3 тис. доларів США.

Цього ж дня у результаті проведення тактичної комбінації працівники УБОЗу затримали у службовому кабінеті «службовця-підприємця» при одержанні від іноземця частини раніше обумовленої суми хабара в розмірі 16 тис. гривень.

Прокуратурою Закарпатської області відносно посадовця порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

На даний час чиновника затримано. Триває слідство. 

 Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...