На Харківщині за хабарництво затримано працівника митної служби

На Харківщині працівники територіального управління по боротьбі з організованою злочинністю спільно з обласною прокуратурою затримали при одержанні хабара головного інспектора митного поста.

Як повідомили «УК» в Прес-службі ГУБОЗ МВС України, службовець систематично вимагав від приватного підприємця хабарі за безперешкодне перевезення багажу та не проведення митного догляду під час проходження митного контролю. Чоловіку набридло щоразу платити «данину» і він звернувся за допомогою до місцевих убозівців.

Службовця-хабарника було затримано після отримання ним чергового хабара. Цього разу він зажадав від підприємця 800 доларів США.

Наразі, відносно зловмисника прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину передбаченого ч. 2 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

УК

You may also like...