На авто чернівчанина, який мирно відпочивав вдома, екіпаж підлітків вирішив проїхатися на дискотеку

Як правило, про незаконне заволодіння транспортним засобом міліцію інформує власник автомобіля. Але у випадку, що стався у Чернівцях, все відбувалося навпаки…

 На вулицю Червоноармійську під’їхав екіпаж дорожньо-патрульної служби. Працівники ДАІ знайшли помешкання 37-літного місцевого мешканця. Чоловіка, який ще спав, розбудили і запитали, чи є у нього автомобіль. Громадянин не відразу зрозумів суті питання. Він мав стареньку «Волгу», «ГАЗ-24».

Однак, коли автоінспектори попросили показати її, пан Сергій схопився за серце: автомобіля під вікном, де він зазвичай стояв, не було…Чоловіка відразу ж заспокоїли, повідомивши, що авто знайдене, і залишається написати заяву !  ДАІ про незаконне заволодіння транспортним засобом…

Позитивний фінал неприємної для чернівчанина історії став можливим завдяки оперативному реагуванню працівників ДАІ на інформацію від громадян, хоча цього разу вона не надійшла в чергову частину ДАІ, а була отримана правоохоронцями ситуативно.

Інспектору дорожньо-патрульної служби старшому сержанту міліції Ігорю Колібабі на мобільний телефон зателефонував його знайомий, який в цей час перебував за кермом. За його словами, «Волга», обганяючи тролейбус, ледве не зачепила керований ним автомобіль, і найдивнішим було те, що у машині сиділи діти…

Ігор разом з напарником сержантом міліції Миколою Єнюком, повідомивши про отриманий сигнал старшого командира, негайно виїхали на пошуки незвичайного екіпажа. Незабаром на вулиці Галицький шлях вони натрапили на «Волгу». У ній сиділи троє хлопців віком від 12-ти до 16-ти років. Підлітки пояснили, що, граючись, побачили на вулиці біля будинку автомобіль, з’ясували, що двері у ньому не зачинені, а ключі господар залишив у салоні.

Транспортний засіб хлопці експлуатували активно, встигнувши уже з’їздити в село, де того вечора була дискотека. І хто знає, як би завершилася ця історія, якби не пильність правоохоронців.

Далі вже не важко було дізнатись про місце проживання власника автомобіля і завершити «оперативно-розшукові заходи», мораль яких в тому, що двері в автомобілях треба зачиняти, поведінку дітей контролювати, а працівникам ДАІ сприяти у виявленні і попередженні подібних явищ.

 

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України (за інформацією прес-служби ДАІ Чернівецької області)

You may also like...