Новокаховський водоканал відшкодує завдані державі збитки за наднормативні скиди у Дніпро

Як повідомили «УК» в Прес-службі Херсонської міжрайонної екологічної прокуратури, за результатами проведеної перевірки на комунальному підприємстві «Міський водоканал» (м. Нова Каховка) встановлено факт скиду зворотних вод у р. Дніпро з перевищенням нормативів гранично допустимих скидів.

З екологічної точки зору, граничним вважається таке навантаження, під впливом якого відхилення від нормального стану екосистеми не перевищує природних змін і, як наслідок, не виникає небажаних наслідків у живих організмах і не погіршується якість середовища.
Згідно розрахунку екоінспекції водоканалом було завдано державі збитків на 103 тис. грн.

Прокуратурою до Господарського суду Херсонської області спрямовано позовну заяву про стягнення з підприємства збитків внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

Рішенням суду позовні вимоги Херсонського міжрайонного екологічного прокурора задоволені у повному обсязі.

Довідково: Гарантія екологічної безпеки населення, забезпечення раціонального використання та відтворення природних ресурсів в Україні здійснюється нормуванням якості навколишнього природного середовища, а саме – шляхом встановлення гранично допустимих норм впливу.

УК
 

You may also like...