На день Независимости псевдолекарь Слюсарчук порезал себе вены в СИЗО

24 серпня псевдолікар Андрій Слюсарчук, перебуваючи у Львівському СІЗО, порізав собі вени.

 Про це у коментарі Вголосу повідомив прес-секретар управління Державного департаменту з питань виконання покарань у Львівській області Мирослав Демків.

Причиною таких дій Слюсарчука, за словами Демківа, був конфлікт із співкамерником, який курив.«Причина – конфлікт із одним з ув’язнених, який затримувався в тій же камері і Слюсарчуком. Оскільки законодавством не визначено заборону паління у місцях попереднього ув’язнення, то вказаного засудженого ми не мали права ущемляти в його правах», – сказав він.

На це, як зазначає прес-секретар, Слюсарчук реагував неадекватно, намагався створити конфліктну ситуацію і, як результат, вчинив тілесне ушкодження.

«Після цього йому була надана медична допомога. Він продовжує перебувати в камері, потреби у госпіталізації немає», – додав Демків.

Проте, як зазначають деякі ЗМІ, із посиланням на адвоката Слюсарчука Андрія Денисенка, причиною завдання шкоди здоров’ю став конфлікт його клієнта із працівником СІЗО, який відмовився перевести новенького з камери або принаймні виводити його на перекур.Але у пенітенціарній службі таке твердження заперечують, як і значну втрату крові Слюсарчуком, про яку говорив його адвокат.

«Це не відповідає дійсності, допомога була надана йому в короткий термін від моменту вчинення тілесного ушкодження. Засуджені повідомили молодшого інспектора, викликали чергового лікаря, який його оглянув», – сказав Демків.

Також він додав, що ув’язненого, через якого виник конфлікт, перевели в іншу камеру.

You may also like...