Столична прокуратура відсудила квартиру на Подолі та пропонує віддати її сироті

Прокуратура Подільського району Києва через суд повернула у комунальну власність однокімнатну квартиру у центрі столиці та запропонувала органам місцевої влади передати її дитині-сироті.

 

Прокурорською перевіркою встановлено, що у квартирі  на провулку Бондарському, 19, що на Подолі, мешкала одинока літня жінка. Після її  смерті у травні 2009 року родичів чи спадкоємців не знайшлося, тому за законом житло, яке належало 84-річній пенсіонерці, мало перейти територіальній громаді.

Натомість, у жовтні 2009 року до Святошинського районного суду м. Києва надійшла заява від 54-річного чоловіка, який вимагав через суд встановити факт його тривалого проживання з цією жінкою до моменту її смерті, а також визнати за ним право на отримання спадщини, а саме квартири на провулку Бондарському, 19. До речі, як йшлося у заяві, у цій квартирі він вже встиг оселитися та навіть зробив ремонт.

Лише після втручання прокуратури Подільського району, яка у суді  спростувала усі доводи заявника та викрила його у спробі привласнити майно сторонньої йому людини, незаконні дії було припинено, а спірне майно передано територіальній громаді.

            Оскільки на сьогодні вказана квартира витребувана з незаконного володіння та повернута у комунальну власність, прокуратура району звернулася до голови Подільської РДА з листом, у якому запропонувала надати  квартиру на провулку Бондарському, 19 дитині-сироті або дитині, позбавленій батьківського піклування, яка перебуває на пільговому квартирному обліку та має право на позачергове отримання житла.

На даний час на квартирному обліку у Подільській РДА перебуває  36 дітей зазначеної пільгової категорії, з яких упродовж останніх 3 років житло отримали лише троє.

Наприклад, у 2012 році з 597 квартир, які були надані пільговикам, лише 1 квартира була передана для забезпечення житлом дітей такої категорії.

 У поточному ж році житло для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, взагалі не виділялося.

 Прес-служба прокуратури  Подільського району міста Києва

You may also like...