Фірма, яку прокуратура підозрює у фіктивному тендері, виграла ще мільйон на водопровід

Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Запорізької облдержадміністрації 29 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ПП «Будтехноком-Бердянськ» на капітальний ремонт водопровідних мереж селища Набережне та села Подспор’є Приморської міської ради. Вартість угоди склала 1,01 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Мережі повинні відремонтувати уже до кінця поточного року, фінансують роботи з місцевого бюджету.

Заснована Богданом Кунашем фірма «Будтехноком-Бердянськ» найбільше відома по підрядах на газифікацію сіл з мажоритарному округу, за яким у 2012 році балотувався до парламенту Артем Пшонка, син генпрокурора Віктора Пшонки.

Як повідомляло раніше «Наші Гроші.Запоріжжя», прокуратура Приморського району розпочала кримінальне провадження за ч.5 ст.191 КК України (привласнення майна, вчинене в особливо великих розмірах) стосовно керівника приватного підприємства, з яким в 2012 році одна з сільрад району уклала за результатами тендеру угоду на газифікацію села Лозоватка. Згідно з угодою в якості оплати на рахунок фірми перерахували понад 2,7 мільйонів гривень з бюджету, при тому що фактичні будівельні роботи проводились у 2008 – 2010 роках. Підряд на газифікацію Лозоватки в листопаді 2012 році отримало саме «Будтехноком-Бердянськ», а в 2008 р. аналогічний тендер вигравало на даний час ліквідоване ПП «Протон», засновником та директором котрого був Іван Вівчар – директор «Будтехноком-Бердянськ».

Загалом же, за даними «ВДЗ», фірма почала вигравати тендери влітку 2011 р. і за цей час отримала підрядів на 22,06 млн грн., усі в Запорізькій області.

Єдиним конкурентом фірми на цьому тендері по водопроводу стало ТОВ «Південь-Буд», директором котрого є депутат Токмацької районної ради від Партії регіонів Олексій Присмотров. Згідно з даними «ВДЗ», фірма почала вигравати тендери у жовтні 2011 р. і з того часу отримала підряди загальною вартістю 33,47 млн грн.

Ця фірма також відома по тендерах на газифікацією сіл на окрузі Пшонки-молодшого. Деякі підряди фірма офіційно отримувала вже тоді, коли роботи давно були виконані. Ще одна фірма Присмотрова, ПП «Метан» таким же чином виграла тендер на газифікацію села Мордвинівка, через місяць після того як Пшонка-молодший урочисто пустив у ньому газ.

Пропозиція третього учасника, ТОВ «Стандарт 21», була відхилена через одну непосвідчену в нотаріуса довідку. // НАШІ ГРОШІ

You may also like...