ДАІ: говорити про зміни щодо обмеження швидкісного режиму на дорогах передчасно

У деяких засобах масової інформації з’явилася інформація про висловлення Державтоінспекцією пропозиції щодо обмеження швидкості в містах до 50 км/год. У ДАІ зазначають: наразі ніяких законодавчих змін щодо швидкісного ліміту на дорогах не планується.

Питання про зниження швидкості було піднято під час брифінгу на Форумі національного партнерства з безпеки дорожнього руху київською асоціацією велосипедистів. У Державтоінспекції запевняють: всі пропозиції громадських організацій, громадян особисто, щодо поліпшення законодавства у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху будуть прийняті до уваги. Однак, перш за все потрібно продовжити роботу щодо поліпшення організації дорожнього руху, розбудови дорожньої інфраструктури та підвищення правосвідомості громадян. &n! bsp;
Наразі пропозиції громадськості акумулюються в Державтоінспекції для подальшого використання в роботі. Це, зокрема, встановлення обмеження швидкості, обов’язковість зміни шин відповідно до сезону, носіння пішоходами світлоповертаючих елементів тощо. Після ретельного вивчення фахівцями, вони будуть оприлюднені для обговорення широким загалом. Проте, говорити про швидкі законодавчі зміни, на сьогодні, передчасно.

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України

You may also like...