До уваги водіїв! Завтра в Україні сніг, мокрий сніг, хуртовини та ожеледиця!

За прогнозом Гідрометцентру, 22 січня в Україні складні погодні умови: у південних, Дніпропетровській, Донецькій областях мокрий сніг, вдень з дощем, місцями сильні опади, налипання мокрого снігу, ожеледь, подекуди сильна ожеледь. На решті території сніг, у центральних, а вдень у східних областях місцями сильний сніг, хуртовини (вдень у західних та північних областях невеликий сніг). На дорогах країни ожеледиця.

Державтоінспекція України закликає водіїв до неухильного дотримання Правил дорожнього руху України. Не перевищуйте швидкість, користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції та правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю рухайтеся по мостам та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості, рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Під час різкого погіршення погодних умов, по можливості утримайтеся від поїздок на власному транспорті, особливо на далекі відстані. Якщо ж все ж таки виїхати вкрай необхідно, будьте особливо уважними та обережними за кермом. Не нехтуйте власною безпекою та безпекою пасажирів, уважно стежте за прогнозами синоптиків та дотримуйтесь порад Державтоінспекції.

Вирушаючи в дорогу, перевірте технічний стан авто, зверніть особливу увагу на стан зовнішніх світлових приладів транспортних засобів, склоочисників, обігрівачів салону. Не забувайте про встановлення на своїх автомобілях шин з зимовим малюнком протектору, подбайте про запас палива.

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України

You may also like...