Однією із головних проблем охорони природно-заповідного фонду – відсутність меж та межових знаків

Однією із головних проблем охорони природно-заповідного фонду – відсутність визначених меж та межових знаків: Дніпровська екологічна прокуратура

 Перевірки, проведені органами Дніпровської екологічної прокуратури засвідчили, що однією із головних проблем у сфері охорони природно-заповідного фонду України являється відсутність юридично визначених на місцевості меж та межових знаків природно-заповідного фонду.

Так, 94 % меж природно-заповідного фонду від його загальної території, які піднаглядні органам Дніпровської екологічної прокуратури, не винесені в натуру. Разом з тим це питання залишається поза увагою органів державного контролю.

Зокрема, перевірками проведеними Запорізьким міжрайонним екологічним прокурором з’ясовано, що межі 12 об’єктів природних заповідників та пам’яток загальною площею 2,1 тис. га залишаються не встановленими, у зв’язку з чим прокурором внесено 6 подань про усунення виявлених порушень до Вільнянської райдержадміністрації Запорізької області та державних підприємств, на утриманні яких перебувають ці об’єкти. За результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 9 посадових осіб, з них 8 посадовців органів контролю.

Загалом за результатами проведених у 2013 році перевірок міжрайонними екологічними прокурорами внесено 32 подання з різних питань, в тому числі за результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 41 посадову особу, з яких 34 органів контролю. В поточному році  внесено 4 подання.

Аналогічні порушення, також встановлені Кременчуцьким, Київським, Черкаським міжрайонними екологічними прокурорами.

Довідково: Відповідно до вимог чинного законодавства про природно – заповідний фонд України державний контроль за додержанням режиму територій та об’єктів цього фонду здійснюється центральними органами виконавчої влади у галузі охорони навколишнього природного середовища, його органами на місцях, а також органами місцевого самоврядування.

Прес-служба Дніпровської  екологічної прокуратури

You may also like...