За порушення правил зупинки притягнуто до відповідальності 121 водія

В столиці за 27 березня інспектори ДАІ виявили 305 порушень Правил дорожнього руху. За порушення правил проїзду перехресть затримано – 2 водіїв; зупинки – 121, перевищення встановленої швидкості – 28, перевезення дітей – 12. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонили від керування 32 водіїв. Крім того, співробітники ДАІ виявили 3 пішоходів – порушників ПДР.

 За добу було зареєстровано 5 дорожньо-транспортних пригод, в яких 5 осіб отримали травми.

  Шановні водії! Зверніть увагу! З 24 березня розпочались весняні шкільні канікули і діти більше часу проводять на вулиці. Зважаючи на це, Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу. Також ДАІ радить пішоходам мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це дозволить бути більш помітним на дорозі і убезпечити себе від біди. Особливо важливо забезпечити таким атрибутом дітей.        

          Незаконні заволодіння транспортними засобами: Дарницький район а/м «ВАЗ-211540», д/н АА6625МЕ, 2012 р.в., сірого кольору, Подільський р-н мотоцикл «Ямаха YBR 125», д/н АА6298АА, 2009 р.в., сірий; Святошинський район а/м «ВАЗ-21013», д/н 75910КН, 1985 р.в., бежевий;  Голосіївський р-н а/м «Тойота HIGHLANDER», д/н АЕ9971ЕР, 2011 р.в., чорний; Дніпровський район а/м «ВАЗ-2107», д/н 23219КВ, 1991 р.в., білий;  Деснянський р-н а/м «Міцубіші Кольт», д/н АА5446МН, 2006 р.в., червоний.    

Державтоінспекція столиці радить у разі угону автомобіля без зволікань звертатися в міліцію. Практика показує: чим швидше правоохоронці дізнаються про злочин, тим більше шансів по гарячих слідах затримати зловмисників. Найбільш ефективними засобами проти незаконного заволодіння автотранспортом в Державтоінспекції називають механічні замки, що блокують коробку передач, кермо і педалі, а також саморобні індивідуальні «секрети»: наприклад, тумблер, що відключає електроживлення, або пристрій, блокуючий подачу палива.

         У четвер, інспекторами полку ДПС ДАІ був затриманий водій а/м «Тойота Ленд Крузер». Під час перевірки було з’ясовано, що зазначений транспортний засіб у розшуку. Також працівниками ДАІ був затриманий водій а/м «ГАЗ-31105», який також перебував у розшуку за скоєння злочину. Крім того, за підробку водійського посвідчення, був затриманий водій а/м «Ісузу». Всіх затриманих доставлено до райвідділів міліції.  

          Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. 

УДАІ м. Києва

You may also like...