Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 30.05.2014

В столиці за 29 травня інспектори ДАІ виявили 740 порушень Правил дорожнього руху. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки затримано – 117 водіїв; перевищення швидкості – 156, правил зупинки стоянки – 140, без необхідних документів – 33. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонили від керування 48 водіїв. Крім того, співробітники ДАІ виявили 36 пішоходів – порушників правил дорожнього руху.

Державтоінспекція міста Києва звертає увагу на те, що в столиці по 20 червня триватиме комплекс профілактичних заходів «Автобус – 2014». Лише за тиждень під час відпрацювання інспектори столичної ДАІ виявили та задокументували 475 водіїв –перевізників, які допустили порушення Правил дорожнього руху. Крім того, на керівників підприємств складено 11 адмінпротоколів. Найбільш розповсюджені порушення – вимог дорожніх знаків та розмітки – 110, недотримання правил зупинки та стоянки під час висадки та посадки пасажирів – 83; відхилення від зазначеного маршруту – 198; перевезення пасажирів понад встановлену кількість – 51, перевищення дозволеної швидкості руху – 8, керування автобусом без ліцензійної картки-38. Крім того, виявлено 5(!) водіїв, які перевозили людей у стані алкогольного сп’яніння. Загалом, під час перевірки інспекторами ДАІ було оглянуто 1295 автобусів, що перевозять пасажирів. Серед оглянутих транспортних засобів 83 визнано технічно несправними. З них 32 із зношеним малюнком протектора на шинах та їх невідповідності, 16 з несправним рульовим керуванням, 28 – з несправними світловими приладами, 8 – з незаконно встановленими додатковими сидіннями.

За добу було зареєстровано 4 ДТП, в яких 5 осіб отримали травми (серед травмованих 1 неповнолітній пішохід). Незабаром канікули. Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу.

Зареєстровані незаконні заволодіння транспортними засобами: Шевченківський район – мотоцикл «Хонда Ребел 250», н.з. ВІ3918АА, 1985 р.в., чорного кольору; Печерський р-н а/м «Сузукі Грнад Вітара», н.з. АА3033ЕА, 2006 р.в., червоний.

Натомість працівниками полку ДПС ДАІ затриманий чоловік, який підозрюється у скоєні незаконного заволодіння а/м «Ауді-100» в травні цього року. До райуправлінь міліції доставлено 1 чоловіка за крадіжку особистих речей, 1 – незаконне заволодіння автотранспортом та 1 – за торгівлю квітами, що занесені до Червоної книги України.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Зверніть увагу! Для зручності отримання інформації або консультації по лінії ДАІ працює мобільний телефон для довідок: 067-245-39-03.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...