На Київщині інспектори архбудконтролю регулярно порушували закон

Прокуратура Київської області, провівши перевірку, виявила що посадовці Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в області, притягуючи громадян до адміністративної відповідальності, самі порушували закон.

 Найчастіше інспектори не дотримувались обов’язкових вимог змісту адмінпротоколів та постанов. Наявні випадки, коли громадянам не роз’яснювали, що саме вони порушили, їх права.

Державні службовці контролюючого органу своєчасно не направляли до виконавчої служби відповідні постанови, внаслідок цього особи-порушники уникали встановленої законом відповідальності.

Непоодинокими є порушення порядку виконання постанов про накладення адміністративних стягнень. Зокрема, від правопорушників вимагали сплатити штраф ще до розгляду справи.

Поряд з цим, встановлено 26 випадків ненадання відповідей на звернення громадян щодо порушення вимог містобудівного законодавства.

Крім того, виявленні порушення вимог антикорупційного законодавства при проведення спеціальної перевірки осіб, які претендують на зайняття посад державних службовців. Зокрема, в держінспекції працюють особи, котрі є підприємцями.

За результатами перевірки прокуратурою області внесено подання керівнику Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Київській області з вимогою усунути виявлені порушення законодавства та притягнути винних осіб до дисциплінарної відповідальності.

Прес-служба прокуратури  Київської області

You may also like...