Очільник чеських «русинів» організував і здійснив напад на готель на Закарпатті. Міліція бездіє

29 квітня 2014 року було скоєно розбійний напад на готель «Белле Роял» в с. Лісарня Мукачівського району, в якому брали участь близько 15 бойовиків в масках. Бандити побили персонал готелю, розтрощили майно. Міліцією за цим фактом відкрито карну справу.

Як повідомили джерела Закарпаття онлайн в правоохоронних органах, в ході розслідування цієї справи з’ясовано, що злочинну акцію організував Олександр Мошкола – член Світового конгресу русинів, голова Товариства русинів Чехії, наближений до засудженого за сепаратизм протоієрея УПЦ Московського патріархату Дмитра Сидора та розшукуваного за той самий злочин так званого "прем’єр-міністра Республіки Підкарпатськ Русь" Петра Гецка.

О.Мошкола давно відстоює ідеї створення окремої держави Підкарпатська Русь, правда, більше з позицій закордону (Чехія, Росія), де вже роками оббирає наших заробітчан. Тим часом, як виявилося, на Закарпатті О.Мошкола встиг створити цілу злочинну організацію з числа жителів Іршавщини, яка під гаслами захисту русинів займається рекетом і розбоєм.

Наразі сам О.Мошкола та кілька членів організованого ним злочинного угруповання (ОЗУ) перебувають в розшуку і переховуються від слідства за кордоном, очікуючи, що цю справу буде спущено "на гальмах".

Тим часом виникає питання до в.о. начальника УМВС України в Закарпатській області: якщо факт мав місце і відомі прізвища учасників нападу, то чому всі члени ОЗУ вже не сидять у СІЗО?

Чи міліція під керівництвом С.Шаранича чекає повторення «донбаського» сценарію на Закарпатті?

 

You may also like...