Правоохоронці припинили діяльність 54 підпільних цехів з виробництва фальсифікованої продукції

Працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України з початку року припинено діяльність 54 підпільних цехів з виробництва фальсифікованої продукції з незаконним використанням знаків для товарів і послуг відомих вітчизняних та зарубіжних товаровиробників (цехи з пошиття одягу, виробництва будівельних матеріалів, засобів захисту рослин, алкогольних напоїв, сигарет тощо), а також п’яти підпільних «студій» з тиражування контрафактних компакт-дисків із записами аудіовізуальної продукції та фонограм.

У порушників закону вилучили фальсифікованої та контрафактної продукції на загальну суму 9,2 млн. гривень.

За словами начальника Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Василя Пісного, основна увага приділяється викриттю фактів виробництва й розповсюдження фальсифікованої продукції з незаконним використанням товарних знаків відомих вітчизняних та зарубіжних виробників, а також протидії тиражуванню й розповсюдженню на території нашої держави контрафактної аудіовізуальної продукції, передусім, дисків для лазерних систем зчитування та неліцензійного програмного забезпечення.

Відтак, за сім місяців поточного року було відкрито 638 кримінальних проваджень, без урахування закритих. Майже половина із них (318) пов’язана із порушенням авторського права та суміжних прав. Не набагато менше правопорушень (229) – у сфері використання знаків для товарів і послуг. 78 кримінальних проваджень відкрито за фактами незаконного обігу дисків для лазерних систем зчитування та 13 за порушення прав на об’єкти промислової власності. У підсумку, в 78 провадженнях особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а ще у 76 направлено обвинувальні акти до суду.

Як запевнив Василь Пісний, наразі працівники ДДСБЕЗ МВС продовжують роботу із викриття правопорушень у сфері інтелектуальної власності та запобігання фактам виробництва і розповсюдження контрафактної продукції. Питання перебуває на постійному контролі керівництва міністерства внутрішніх справ України.

Прес-служба Департаменту ДСБЕЗ МВС України

You may also like...