На Миколаївщині нетверезий керманич вантажівки перевозив озброєних пасажирів

Учора, близько 19-ї години, на вулиці Чижикова міста Очаків увагу правоохоронців привернув автомобіль «ГАЗ-53». Здавалося, що водій не зовсім спроможний керувати вантажівкою. Йому було подано знак про зупинку, на що той відразу ж відреагував. От тільки замість водія з автівки вискочив один з пасажирів, тримаючи в руках мисливську нарізну зброю «ЕРМА-777». А потім вийшов ще один пасажир, який, як згодом з’ясувалося, тримав у кишені травматичний пістолет «Зоракі». 

Саме так, продемонструвавши зброю, чоловіки сподіва! лися врятувати керманича вантажівки від адміністративної відповідальності.

Однак, справити враження на правоохоронців не вдалось. Працівники ДАІ викликали на місце слідчо-оперативну групу Очаківського міськвідділу для подальшого розгляду справи.

Як вдалось з’ясувати правоохоронцям, патрона в патроннику мисливської рушниці не було, але в приєднаному до зброї магазині, знаходилось дев’ять набоїв калібру 7.62. Що ж до пістолету іноземного виробництва – будь яких документів чоловіки на нього не мали. Крім того, в кузові транспортного засобу перевозився ніж довжиною приблизно від 40 до 60 см, на який також були відсутні необхідні документи.

У своє виправдання двоє пасажирів, запевняли працівників міліції, що лише перебували на рибалці в селі Парутине, а щоб доїхати до районного центру їм зголосився допомогти цей водій.

До всього, під час перевірки документів з’ясувалося, що він керував вантажівкою з явними ознаками алкогольного сп’яніння. На керманича авто складені адміністративні матеріали за ч.1 ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції»Що ж до подальшої долі пасажирів, то співробітниками Очаківського міськвідділу міліції по даному факту вже розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.

Що ж до подальшої долі пасажирів, то співробітниками Очаківського міськвідділу міліції по даному факту вже розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального Кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» згідно якої передбачено покарання в вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України
(за інформацією прес-служби ДАІ Миколаївської області)

 

You may also like...