Корисні поради громадянам: що робити, якщо ви стали жертвою злочину

Якщо відносно вас вчинене правопорушення чи злочин, повідомте про це за телефоном 102. Запам’ятайте: не звертаючись в міліцію, ви породжуєте у злочинця відчуття безкарності і заохочуєте його до вчинення нових злочинів.

Телефонувати до міліції необхідно в найкоротший проміжок часу після вчинення злочину, так як за «гарячими слідами» злочинця знайти легше. Назвіть свої прізвище, ім’я, по-батькові та місце знаходження. Обов’язково дочекайтесь співробітників міліції на місці події.
Якомога докладніше і точніше розкажіть все, що з вами сталося. Чим більше ви пригадаєте деталей, тим успішнішим буде пошук зловмисника.

Намагайтеся запам’ятати зовнішність правопорушника, його одяг, взуття. Звертайте увагу на наявність особливих прикмет (борода, вуса, родимі плями, татуювання, шрами і т.п.), на анатомічні особливості (кульгавість і т.д.), дефекти мови та інше.

У разі наявності свідків, попросіть їх зачекати разом з вами до прибуття працівників міліції. Якщо ж вони не мають можливості залишитися на місці події, запишіть їхні повні дані, місце проживання або контактні телефони.

Ви вправі звернутися з письмовою та усною заявою в чергову частину будь-якого відділу внутрішніх справ, де заяву зареєструють, а вас опитають по суті питання. Крім того, ви можете звернутися в найближчий дільничний пункт міліції або до працівників міліції, які здійснюють охорону громадського порядку.

СЗГ УМВС України на Придніпровській залізниці

You may also like...