Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 05.06.2015

 У столиці, 4 червня, працівники ДАІ виявили 348 порушень правил дорожнього руху. 

Інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 56 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, 22 – за порушення правил зупинки та стоянки, 2 – правил проїзду перехресть. Крім того, інспектори ДАІ відсторонили від керма 31 водія за керування транспортними засобами напідпитку, а з початку року – 4239 керманичів. Також, за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнуто 55 водіїв та виявлено 51-го пішохода-порушника.

Державтоінспекція нагадує, що в столиці з 5 травня тривають цільові заходи під умовною назвою «Номерний знак». У місті, щодня інспектори ДАІ виявляють водіїв, які порушують правила експлуатації транспортних засобів. Так, за минулу добу до відповідальності притягнено 29 водіїв. З початку цільових заходів на водіїв – порушників, складено 782 протоколи про адміністративне правопорушення.
Державтоінспекція нагадує, що згідно законодавства України, за вказані порушення передбачено штраф у розмірі від 170 до 255 грн (ч.6. ст. 121 КУпАП).

Огляд ДТП в столиці

У Києві, 4 червня, зареєстровано 8 дорожньо-транспортних пригод, в яких одна особа загинула та сім людей отримали травми. Серед травмованих четверо пішоходів. Водії, зверніть увагу! Тривають літні шкільні канікули. Діти більше часу проводять на вулиці і зазвичай, знаходяться без нагляду дорослих. Одже,будьте уважні при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу.

В столиці за добу викрадено п’ять транспортних засобів

У четвер, столичні правоохоронці зареєстрували три незаконних заволодіння автомобілями та двома мотоциклами.
Державтоінспекція вже не раз звертала увагу власників транспортних засобів на те, що в столиці вдвічі, у порівнянні з минулим роком, збільшились випадки незаконних заволодінь транспортними засобами. Увагу автокрадіїв, перш за все, привертають транспортні засоби, які необладнані надійними протиугінними системами безпеки, залишені неподалік будинків та неосвітлених місцях.

Вчора, у Голосіївському районі, з провулку Коломийського, викрадено сірий позашляховик «TOYOTA LANDCRUISER 120», номерний знак АН5577СЕ, 2007 року випуску; у Дарницькому, з вулиці А. Ахматової, білий автомобіль «TOYOTA CAMRY, н.з. АН3660КХ, 2012 р.в.; у Деснянському районі, з Лісового провулку, – червоний «ЗАЗ 110307», н.з. АА2618ІЕ, 2008 р.в.. Крім того, у Дніпровському та Солом’янському районах скоєно два незаконних заволодіння мотоциклами. Так, уночі з вулиці Краківської, викрадено білий «RIYA RIO», н.з. АА5263АВ, 2013 р.в., білого кольору, а з вулиці В. Гетьмана – «ZONGSHEN LZX200S», н.з. АА4957АВ, 2007 р.в., чорного кольору.
Прийнято міри розшуку.

Запам’ятайте! Якщо у вас викрали транспортний засіб необхідно негайно зателефонувати за номером «102» і повідомити про це, вказавши державний номер, марку, колір, особливі ознаки та номери агрегатів. Своєчасне звернення до міліції збільшує шанси його знайти.

Натомість, за минулу добу, інспекторами столичної ДАІ виявлено п’ять автомобілів, що знаходились у розшуку.

УДАІ м. Київ

You may also like...