Тідьки упродовж тижня працівники ДАІ виявили 39 (!) нетверезих водіїв автобусів

За такий невеликий період часу, в рамках проведення профілактичних заходів «Автобус-2015», правоохоронці зафіксували близько 6000 порушень законодавства водіями автобусів та виявили 66 технічно несправних транспортних засобів, що задіяні у перевезенні пасажирів.

Нагадаємо, заходи, що направлені на підвищення безпеки при перевезенні пасажирів та забезпечення дотримання законодавства пасажироперевізниками, тривають до кінця червня.

Та вже за першими результатами зрозуміло – деякі водії автобусів не надто переймаються безпекою пасажирів.

Усього за тиждень, працівники ДАІ зафіксували 194 випадки перевищення швидкості руху цією категорією водіїв, 412 порушення вимог дорожніх знаків та розмітки, 39 – нетверезих водіїв автобусів.

Оскільки розпочався сезон літніх відпусток, працівники ДАІ приділяють більше уваги нерегулярним перевезенням людей. Правоохоронці рекомендують пасажирам користуватися тільки офіційними перевізниками, які працюють на автостанціях міст і районів. А інакше омріяна подорож до місця відпочинку може обернутися трагедією.

Однак, перевезення пасажирів без відповідних на те документів не єдине порушення, якого припускаються нерегулярні перевізники. В їх активі – порушення Правил дорожнього руху, перевезення пасажирів більш ніж на 500 км одним водієм, інші порушення законодавства. Тільки з початку операції правоохоронці зафіксували 36 порушень під час перевезення організованих груп дітей. 

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України

You may also like...