На Луганщині керівники держпідприємства заподіяли збитки державі на суму понад 1,7 млн. грн.

Розпочато досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем керівниками державного підприємства, внаслідок чого державі заподіяно збитки на суму понад 1,7 млн грн

 

 

За попередніми даними службові особи однієї з філій державного підприємства «Конярство України», розташованого на території області, зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно списали товарно-матеріальні цінності підприємства вартістю понад 1,7 млн грн.

За вказаним фактом слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Луганській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється прокуратурою Луганської області.

Проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії спрямовані на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 364 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...