Як працює поліція у місті Чернівці

Як працює поліція у Чернівцях. Про злочини, які трапляються у місті, обстановку на дорогах, дотримання чи порушення водіями ПДР тощо.

Аби підтримувати у Чернівцях громадський порядок, забезпечувати безпеку, права і свободи людей, працюють правоохоронці. Їхня робота вимагає фізичної підготовки, відданості, зосередженості. Багато років поспіль цю функцію виконувала міліція у місті Чернівці. Однак з 7 листопада 2015 року вона припинила своє офіційне існування. Саме цього дня вступив у силу закон «Про Національну поліцію». Свої повноваження міліціонери передали поліцейським. Самі співробітники чернівецької міліції пройшли переатестацію і частина з них перейшла на роботу в нову українську поліцію. Портал pogliad.ua разом із чернівчанами слідкував за цим переходом. На сайті публікували матеріали про підготовку нових патрульних, думки чернівчан з приводу таких реформ у правоохоронних органах.

Нова поліція у Чернівцях

Як відомо, офіційно поліція у Чернівцях почала свій відлік з 27 березня 2016 року. Чернівці стали двадцять першим містом, де запрацювали нові патрульні. На Центральній площі полісмени урочисто склали присягу на вірність українському народу. В офіційній церемонії взяли участь тодішній прем’єр-міністр України, виходець з Чернівців Арсеній Яценюк та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. На події зібралося чимало чернівчан. Участь у заході взяли і журналісти порталу pogliad.ua. Кореспонденти поспілкувалися з полісменами, посадовцями, взяли у них інтерв’ю, які можна прочитати на сайті. Також тут містяться і фото та відео з події.

На службі у поліції Чернівців перебувають 342 людини, з них 24% – жінки, також є 35 учасників АТО. На сьогоднішній день тимчасово виконуючим обов’язки начальника ГУ НП в Чернівецькій області є Сергій Пілігрім, колишній головний міліціонер Буковини.

Сайт публікує матеріали з прес-конференцій правоохоронців, повідомляє про злочини, які трапляються у місті, попереджає людей про небезпеку.

Першими виїжджають на виклики патрульні

Важливу роль нині виконує такий підрозділ Національної поліції, як патрульна поліція, яка прийшла на зміну ДАІ. Вони здійснюють патрулювання вулиць Чернівців, першими реагують на виклики. Очолює патрульну поліцію Чернівців Олег Йосипів. Поліцейські щодня отримують сотні звернень від громадян. Результати їхньої роботи висвітлює pogliad.ua. У розділі Кримінал портал постійно публікує інформацію з приводу вчинених у місті крадіжок, розбійних нападів, пограбувань. Полісмени слідкують і за дотриманням правил дорожнього руху. На сайті кожен може знайти статистичну інформацію про обстановку на дорогах в місті, дотримання чи порушення водіями правил дорожнього руху та аварії, які часто стають наслідками нехтування цих правил.

Поліція продовжує вдосконалюватися. Тож влітку проведуть новий набір до поліції у місті Чернівці. Разом із сайтом pogliad.ua усі чернівчани зможуть слідкувати за цим процесом.

You may also like...