На Вінниччині інспектори ДПС затримали злочинця, який напав на таксиста (фото)

Зловмисник, що раніше вже мав проблеми із законом, напав на таксиста та незаконно заволодів автівкою. Працівники роти дорожньо-патрульної служби ГУНП у Вінницькій області затримали злочинця впродовж години.

29 листопада до Ладижинського відділення поліції надійшло повідомлення про незаконне заволодіння транспортним засобом, який належить 25-річному місцевому мешканцю.

інспектори ДПС затримали злочинця

 

За словами заявника, водія служби таксі, близько другої години ночі, він взявся підвезти молодого чоловіка. Пасажир, відмовившись сісти на переднє сидіння, сів ззаду.

 

Під час руху, чоловік несподівано схопив водія за голову та приставив до горла ніж. Потерпілий різко натиснув на гальма, схопив зловмисника за руки та намагався завадити йому сісти за кермо. Під час боротьби керманич отримав незначний поріз, а зловмисник, скориставшись розгубленістю водія, втік.

інспектори ДПС затримали злочинця

 

На виїзді з міста правопорушник зупинився на одній з автозаправок, аби дозаправити пальне, де його і помітили поліцейські.

 

Ним виявився 21-річний мешканець Теплицького району, який раніше відбував покарання за збут наркотичних речовин.

інспектори ДПС затримали злочинця

 

Інспектори роти ДПС обласної поліції Леонід Орлик та Максим Кахно розповіли, що водій, побачивши поліцейських кинувся тікати. Наздогнавши зловмисника на сусідній вулиці, його доставили до відділення поліції для з’ясування усіх обставин. При затриманні супротиву він не чинив та зізнався у скоєному.

інспектори ДПС затримали злочинця

 

Зі слів затриманого стало відомо, що він заздалегідь планував злочин. Після того, як таксист утік, він завів автомобіль та поїхав у напрямку міста Гайсин. Причину свого вчинку чоловік пояснити не зміг.

Зараз автомобіль поміщений на арештмайданчик та після проведення необхідних експертиз, буде повернутий власнику.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Правопорушнику загрожує до 12 років позбавлення волі. Триває слідство. Підозрюваний затриманий в процесуальному порядку та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

 

Управління безпеки дорожнього руху
ДПД Національної поліції України

(за інформацією відділу комунікації
поліції Вінницької області)

You may also like...