Посадовця Держпідприємства «Донецька залізниця» заочно судитимуть за фактом фінансування тероризму

Прокуратурою Луганської області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом фінансування тероризму, за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-5 КК України (вчинення дій з метою матеріального забезпечення окремого терориста).

Встановлено, що у червні 2014 року громадянин України, перебуваючи на посаді виконувача обов’язків начальника Ново-Кіндрашівської дистанції сигналізації та зв’язку Державного підприємства «Донецька залізниця» Публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця», протизаконно видав та забезпечив виконання наказу про звільнення громадянина від покладених обов’язків на час проходження служби у складі батальйону «Заря» та збереження за останнім основного місця роботи , видачу одноразової матеріальної допомоги і забезпечення виплати заробітної плати за його фактичної відсутності.

На підставі наказу та довідок підписаних так званим «командиром батальйону «Заря», в яких вказувалося, що вказана особа наразі проходить військову службу та виконує функції учасника одного з підрозділів терористичної організації «ЛНР», бойовик отримав грошові кошти на загальну суму майже 20 тис грн.

Таким чином посадовець державного підприємства вчинив дії з метою матеріального забезпечення терориста.

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду на тимчасово окупованій території Луганської області, з метою ухилення від кримінальної відповідальності, на підставі ухвали слідчого судді, стосовно останнього проведено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Довідково: cанкція ч. 1 ст. 258-5 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...