Військовою прокуратурою доведено незаконність вилучення землі оборони з користування Міноборони

Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України здійснено вступ у справу, що розглядалась в Господарському суді міста Києва, про визнання незаконним та скасування розпорядження Київської обласної державної адміністрації, яким було припинено право користування землями оборони загальною площею 4 885,33 га при відсутності надання згоди з боку законного землекористувача – Міністерства оборони України.

Спірні земельні ділянки, що розташовані у Макарівському, Києво-Святошинському, Броварському, Фастівському, Бориспільському, Білоцерківському районах (деякі з них були закріплені за військовими частинами), за цільовим призначенням відведені для потреб оборонного відомства. Однак, своїм розпорядженням Київська обласна держадміністрація ці землі фактично вилучила з користування оборонного відомства.

Відповідно до земельного законодавства у разі незгоди землекористувача на припинення права користування земельною ділянкою спір підлягає вирішенню у судовому порядку.

Вислухавши думку усіх сторін та обґрунтовані доводи прокурора щодо незаконності цього розпорядження, суд задовольнив позов у повному обсязі.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...