На Донеччині поліцейські затримали нетверезого скутериста зі зброєю

Щоденно працівники поліції з забезпечення безпеки дорожнього руху, виявляють більш 15 водіїв напідпитку. Чимало серед них – водії двоколісного транспорту, які керують їм не тільки у стані сп’яніння, але і не маючи документів на право керування транспортом відповідної категорії.

Під час несення служби у селищі Миколаївка Слов’янського району працівники поліції з безпеки дорожнього руху, помітили скутер «Зіп» без номерних знаків. Зупинив водія правоохоронці з’ясували, що він не має посвідчення водія відповідної категорії, крім того чоловік знаходиться у стані сп’яніння.

1

За поясом штанів скутериста працівники поліції побачили газовий пістолет, перероблений під стрільбу патронами травматичної дії. Ніяких документів на зброю чоловік не мав. Він пояснив, що вжив спиртне та поїхав на рибалку, а пістолет узяв на всякий випадок, «раптом хтось нападе».

2

 

На місце викликана слідчо-оперативна група Слов’янського відділу поліції. Вилучена зброя направлена на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. За даним фактом проводиться перевірка.

 

У відношенні водія складені адміністративні матеріали за ст. 126 ч.2 КУпАП «Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом»з накладенням штрафу у сумі 510 грн. та за ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами особами у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції». Рішення по адміністративній справі прийматимете суд. Санкція за скоєне правопорушення передбачає штраф у сумі 10200 гри?! ?ень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Шановні водії! Дотримуйтесь Правил дорожнього руху. Будьте уважними та обережними. Не дозволяйте собі за жодних обставин сідати за кермо напідпитку. Не наражайте на небезпеку себе та оточуючих.

 

Управління безпеки дорожнього руху
ДПД Національної поліції України

(за інформацією відділу ЗБДР
УПД поліції в Донецькій області)

You may also like...