В Одесі за поданням військової прокуратури звільнено з посад військових торгівців-хабарників

Військовою прокуратурою Одеського гарнізону Південного регіону України розслідується кримінальне провадження стосовно службових осіб Одеської філії концерну «Військторгсервіс», які у 2016 р. вимагали від підприємців ринку "7 кілометр" неправомірну вигоду за укладання договорів оренди торговельних місць. Зловмисники сподівались одержати хабарі на загальну суму майже мільйон доларів США, і були затримали під час одержання частини хабаря в сумі 75 тис доларів США.

 

У ході слідства перевірено причетність інших посадових осіб Концерну до цього злочину, однак доказів їх вини не отримано. Водночас вчиненню вказаного злочину суттєво сприяла відсутність належного контролю за діяльністю філії з боку керівництва концерну «Військторгсервіс». У зв’язку з викладеним військовою прокуратурою Одеського гарнізону внесено Міністру оборони України подання в порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції».

За результатами розгляду подання Міністром оборони України із займаних посад звільнено Генерального директора концерну «Військторгсервіс» та начальника філії «Одеське управління військової торгівлі».

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні буде скеровано до суду найближчим часом.

Військова прокуратура Південного регіону України

You may also like...