Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У м. Кременчук завершено досудове розслідування за фактом давання громадянином хабара майору поліції

Військовою прокуратурою Полтавського гарнізону Центрального регіону України скеровано до Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням мешканця м. Кременчука у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди особі, яка займає відповідальне становище).

Під час досудового розслідування встановлено, що хабародавець запропонував та під контролем правоохоронців надав начальнику одного з міжрайонних відділів Управління захисту економіки в Полтавській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України частину неправомірної вигоди у розмірі 25 тис.грн. за уникнення кримінальної відповідальності в іншому кримінальному провадженні, а також повернення вилученого в ході обшуку майна (обладнання підпільного цеху по переробці риби).

Завдяки принциповій позиції майора поліції, якого намагались підкупити, та злагодженій роботі правоохоронців та військових прокурорів, обвинувальний акт скеровано до суду у найкоротший строк.

На даний час обвинувачений перебуває під домашнім арештом, на його майно, вартістю понад 1 млн.грн. накладено арешт.

Довідково: Санкція ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Військова прокуратура Центрального регіону України

Exit mobile version