У м. Кременчук завершено досудове розслідування за фактом давання громадянином хабара майору поліції

Військовою прокуратурою Полтавського гарнізону Центрального регіону України скеровано до Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням мешканця м. Кременчука у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди особі, яка займає відповідальне становище).

Під час досудового розслідування встановлено, що хабародавець запропонував та під контролем правоохоронців надав начальнику одного з міжрайонних відділів Управління захисту економіки в Полтавській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України частину неправомірної вигоди у розмірі 25 тис.грн. за уникнення кримінальної відповідальності в іншому кримінальному провадженні, а також повернення вилученого в ході обшуку майна (обладнання підпільного цеху по переробці риби).

Картинки по запросу хабар

Завдяки принциповій позиції майора поліції, якого намагались підкупити, та злагодженій роботі правоохоронців та військових прокурорів, обвинувальний акт скеровано до суду у найкоротший строк.

На даний час обвинувачений перебуває під домашнім арештом, на його майно, вартістю понад 1 млн.грн. накладено арешт.

Довідково: Санкція ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Військова прокуратура Центрального регіону України

You may also like...