Поліція нагадує, що закон забороняє надто гучні звуки

Поліція Київщини звертає увагу громадян на те, що відповідно до ст. 9 Правил користування приміщеннями житлових будинків, в будні з 22:00 до 8:00 заборонено голосно співати і кричати, користуватися звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, а з 21:00 до 08:00 забороняється проводити ремонтні роботи, що супроводжуються шумом,

Також забороняється цілодобово проводити ремонтні роботи у святкові та неробочі дні, що супроводжуються шумом, а якщо й ремонтні роботи проводитимуться у визначений час, то все одно власник, наймач (орендар) приміщення, в якому передбачається проведення робіт, зобов’язаний повідомити мешканців прилеглих квартир, житлових приміщень у гуртожитку про початок зазначених робіт.

шум

Проте, є і винятки. Так, якщо отримано згоду мешканців усіх прилеглих квартир, житлових приміщень у гуртожитку ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися також у святкові та неробочі дні.

Вимоги законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму регулюються ст. 182 КУпАП, яка передбачає відповідальність посадових осіб та громадян-суб’єктів господарської діяльності у вигляді штрафу в розмірі від 15 до 30 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, тобто від 255 до 510 грн. У разі повторного порушення протягом року розмір штрафу буде коливатися від 50 до 150 НМДГ (850 – 2550 грн) з конфіскацією звуковідтворювальної апаратури, піротехнічних засобів, інших предметів порушення тиші.

УПД в Київській області
 

You may also like...