На Полтавщині затримали митника, який пропонував хабар керівнику відділу поліції

Працівники обласного управління захисту економіки Нацполіції та прокуратури затримали інспектора митного посту під час спроби підкупу поліцейського.

На митника поліцейськими було складено адміністративний протокол за порушення правил дорожнього руху. Зокрема, за керування транспортним засобом у стані сп’яніння (ст. 130 КУпАП).

хабар

Щоб уникнути відповідальності та вирішити дане питання, він звернувся до керівника місцевого відділу поліції, на території якого було вчинено правопорушення. За це зловмисник запропонував підполковнику поліції 250 доларів США неправомірної вигоди. 

За даним фактом слідчим відділом Прокуратури Полтавської області було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 

Сьогодні, 27 жовтня, оперативники Управління захисту економіки в Полтавській області Нацполіції та слідчі обласної прокуратури затримали інспектора митного посту у службовому кабінеті підполковника. Зловмисник намагався передати 250 доларів США неправомірної вигоди начальнику одного з відділів поліції. 

За підкуп правоохоронця митнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Фігуранта справи затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України 

Департамент захисту економіки
Національної поліції України

тел.довіри (098) 103-96-59
[email protected]

You may also like...