Усик переміг Ф’юрі та став абсолютним чемпіоном у надважкій вазі, той не вірить і хоче реваншу, який заплановано на 12 жовтня

Усик роздільним рішенням переміг Ф'юрі у бою за титул абсолютного чемпіона світу з боксу

Бій за звання абсолютного чемпіона у надважкій вазі між Олександром Усиком (22-0, 14 КО) та Тайсоном Ф’юрі (34-1-1, 24 КО) який пройшов Ер-Ріяді, Саудівська Аравія завершився перемогою українця.

Усик переміг Ф’юрі

Битва йшла усі 12 раундів. В результаті двобою Олександр Усик здобув перемогу роздільним рішенням суддів – 115:112, 114:112, 113:114. У 9-му раунді відправивши британця в нокдаун якого врятував від нокаута гонг. Це перша поразка в кар’єрі Тайсона Ф’юрі, який не програвав 15 років.

Українець став першим абсолютним чемпіоном у надважкий вазі вперше з 1999 року, коли Леннокс Льюїс був останнім абсолютним чемпіоном у надважкій вазі та тоді володів трьома титулами, тоді цього було достатньо для цього звання.

Колишній чемпіон світу Віталій Кличко написав з цього приводу:

“Сьогодні Усик не тільки обʼєднав усі пояси професійного боксу в суперважкій вазі, завоювавши титул абсолютного чемпіону світу.

Олександр ще раз довів, що він боєць і показав світові, що українці здатні перемагати сильного суперника. В складному поєдинку.

Вітаю, Олександре! Ця перемога сьогодні дуже важлива для України!

Слава Україні!

Слава тим, хто її захищає! І тим, хто її прославляє!”

Володимир Зеленський також прокоментував перемогу Олександра Усика:

“Українці б’ють потужно! І врешті-решт усіх наших противників буде подолано.

Олександр Усик – абсолютний чемпіон світу!

Важка битва, що доводить: українська витримка і сила народжують українську перемогу.

Вітаю, чемпіоне!

Вітаю, країно!

Слава Україні!”

Ф’юрі вже заявив, що вважає, що виграв бій і вимагає реванш.

«Я вірю, що виграв цей бій. Згоден, що Усік виграв кілька раундів, але я переміг у більшості. Ми обидва провели добрий бій. Але вони стали на боці його країни. Не помиляйтеся, я виграв цей бій. Ми маємо пункт про реванш. Я програв окремим рішенням гарному маленькому хлопцю. Ми поб’ємося знову у жовтні. Молодець, Олександр», – заявив вже екс-чемпіон світу Тайсон Ф’юрі.

Реванш заплановано на 12 жовтня, цей бій гарантований Ф’юрі за контрактом.

УК

You may also like...