На Кіровоградщині митників викрито у фальсифікації доказів у справах про порушення митних правил

На даний час одному з працівників Кіровоградської митниці повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Оперативники Управління захисту економіки у Кіровоградській області Національної поліції, слідчі Головного Управління Національної поліції у Кіровоградській області за процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області викрили працівників Кіровоградської митниці у протиправній діяльності. Вони налагодили «схему», за якою суб’єктам господарювання вдавалося уникнути відповідальності за порушення митного законодавства. Зокрема, нарахування штрафних санкцій та стягнення їх на користь держави.

полиция

В межах досудового розслідування правоохоронці встановили, що працівники митниці, виявивши факти порушення митного законодавства при ввезені на територію України товарів, складали завідомо неправдиві офіційні документи. Зокрема, протокол про порушення митних правил складався не відносно порушника, а відносно іншого суб’єкта господарювання. Причому даний суб’єкт не здійснював жодних митних операцій.

У наслідок протиправних дій працівників митниці правопорушники уникали відповідальності та ухилялися від сплати штрафних санкцій до бюджету. Також встановлено, що до злочинної «схеми» причетні і суб’єкти господарювання.

За попередніми даним суми збитків становить понад 700 тисяч гривень.

Одному із посадовців митниці вже оголошено підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблені) Кримінального кодексу України.

Санкція статті 364 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 8 500 до 17 000 гривень, а санкція статті 366 КК України – у вигляді штрафу до 4 250 гривень або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Департамент захисту економіки
Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59
[email protected]

 

You may also like...