Штраф та звільнення для посадовця, як наслідок вчинення адміністративного правопорушення

Управлінням захисту економіки в Луганській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-4 КУпАП, стосовно заступника начальника відділу Держвиконавчої служби Сватівського району Головного теруправління юстиції у Луганській області, який порушив обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, визначені ст. 25 Закону України «Про запобігання корупції», а саме займався реалізацією паливно-мастильних матеріалів за місцем свого мешкання.

За принципової позиції прокурора апеляційний суд Луганської області залишив без змін постанову Сватівського районного суду, відповідно до якої посадовця визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та накладено стягнення у виді штрафу в сумі 5100 грн.

Згідно з інформацією Головного територіального управління юстиції у Луганській області державного службовця звільнено з займаної посади. 

Довідково: відповідно до ст. ст. 83, 84 Закону України «Про державну службу» набрання законної сили рішенням суду щодо притягнення державного службовця до адміністративної відповідальності за корупційне або пов’язане з корупцією правопорушення є підставою для припинення державної служби. 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

You may also like...