Викрито адвоката, яка разом зі спільником заволоділа нерухомістю громадян на суму понад 10 млн. грн.

Завдяки злагодженим діям та принципової позиції Київської місцевої прокуратури №10 викрито та задокументовано незаконну діяльність адвоката та її спільника, які за підробленими документами заволоділи двома об’єктами нерухомого майна, завдавши збитки фізичним особам на суму понад 10 млн гривень.

Встановлено, що у 2016 році адвокат, змовившись з юристом одного з державних підприємств, замовила та використала у шахрайській схемі підроблені правовстановлюючі документи на приміщення магазину та квартиру, що розташовані у центрі міста Дніпро.

На підставі вказаних документів зловмисники відчужили ці об’єкти на користь підставної особи. У подальшому для легалізації одержаного в шахрайський спосіб майна магазин та квартира були передані в заставу за договором позики з подальшим стягненням через неповернення коштів.

За наслідками досудового розслідування 25.07.2018 адвокату повідомлено про підозру за фактом шахрайства, вчиненому у особливо великих розмірах, використанні підроблених документів та легалізації доходів, одержаних злочинних шляхом. Її спільнику, окрім вищезазначених злочинів, додатково інкриміновано незаконні дії з арештованим майном та незаконне зберігання наркотиків.

За вчинене зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Також зазначимо, що на підставі матеріалів кримінального провадження Міністерством юстиції України скасовано усі реєстраційні дії шодо вказаного майна. На сьогодні об’єкти нерухомості повернуто законним власникам.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...