Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Судитимуть двох адвокатів, які шахрайським шляхом намагалися заволодіти 1,2 млн. доларів

 

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління спільно з процесуальним керівництвом управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Головного слідчого управління Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та 27.08.2018 до суду направлено обвинувальний акт стосовно двох адвокатів.

Вказані особи у 2017 році шахрайським шляхом намагались заволодіти грошовими коштами представника одного з підприємств у сумі 1 млн 200 тис доларів США нібито за допуск цього суб’єкта господарювання до участі в аукціонних торгах та у подальшому можливої реалізації об’єкта нерухомості на території Броварського району Київської області, хоча жодного відношення до проведення торгів ці обвинувачені не мали.

При одержанні шляхом зловживання довірою частини грошових коштів у сумі 30 тис доларів США, адвокати були затримані в порядку ст. 208 КПК України, яким ухвалами суду обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі понад 750 тис грн.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі).

Довідково: санкція ч. 4 ст. 190 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Exit mobile version