Опер затянул с «заминированием» «Украины» на Майдане

12 серпня 2007 року до чергової частини Рівненського міськвідділу міліції надійшло повідомлення невідомої особи про наявність у кінопалаці «Україна» в м.Рівному, на Майдані Незалежності, 2, вибухового пристрою. Дослідчу перевірку за цим фактом проводив оперуповноважений ВКМСН МВ УМВС України в Рівненській області, який, грубо порушивши вимоги ст.97 КПК України, 01 вересня 2007 року, тобто, через 18 днів замість 10-денного терміну, виніс постанову про відмову в порушенні кримінальної справи на підставі ч.1 п.2 ст.6 КПК України, тобто, за відсутністю складу злочину.

Прокуратурою Рівненської області 11 вересня 2007 року вказану постанову скасовано, а за викладеними фактами порушено кримінальну справу щодо мешканця одного із сіл Здолбунівського району, учня 11 класу, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.259 КК України.

Крім того, прокуратурою області порушено дисциплінарне провадження щодо працівників міліції, винних у неправомірному прийнятті рішення, зокрема, щодо оперуповноваженого, а також щодо в.о. начальника Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області В.Чубаєвського.

Світлана Сирота, прес-секретар прокурора Рівненської області

You may also like...