Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 26.09.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 128 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 426 (45,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 10 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних нападів, 35 пограбувань, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 254 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 149 осіб, у яких вилучено 33 кілограми наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 468 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

Протягом минулої доби порушено 230 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 92 – у сфері службової діяльності, у тому числі 13 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 191 дорожньо-транспортну пригоду, у яких 22 особи загинули та 223 – травмовані.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області днями тижня на горищі житлового будинку знайдено мертвою з ножовими пораненнями 29-річну безробітну місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 27-річного місцевого жителя, робітника відкритого акціонерного товариства. Попередньо встановлено, що він під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив потерпілу.

У Солом’янському районі міста Києва напередодні 2007 нового року на вулиці невідомі заподіяли ножове поранення грудей 34-річному громадянину Республіки Гамбія, студенту, який поблизу входу до гуртожитку навчального закладу помер. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано трьох осіб без певного місця проживання й роботи віком від 16-ти до 21-го року. Попередньо встановлено, що вони ввечері на вулиці з метою пограбування вбили ножем постраждалого.

У місті Костянтинівці Донецької області декілька днів тому на вулиці знайдено мертвою з травмою голови 14-річну місцеву жительку, ученицю. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього вбивства затримано 19-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв каменем вбив потерпілу.

У місті Лисичанську Луганської області результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох місцевих жителів 25-ти та 44-х років, обоє без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони намагалися вивезти до Російської Федерації, з метою продажу для сексуальної експлуатації, двох 18-річних жительок міста Сєверодонецька зазначеної області.

Винахідливі службовці привласнили 7 мільйонів гривень

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб відкритого акціонерного товариства та товариства з обмеженою відповідальністю, які торік уклали фіктивний договір купівлі-продажу адміністративно-виробничого корпусу державного підприємства й у подальшому використали зазначений договір для отримання незаконних судових рішень у Господарському суді та заволодіння згаданою спорудою (балансова вартість 6,8 млн. гривень). За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.366 та ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (службове підроблення та привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Хабар закрив очі посадовця на правопорушення

У Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито провідного спеціаліста відділу однієї з райдержадміністрацій, який вимагав та отримав 450 доларів США хабара від приватного підприємця за нескладання адмінпротоколу за виявлені під час перевірки його діяльності порушення. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара).

Посадовці «сплавили» частину заводу

А на Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб державного заводу, які незаконно передали до комунальної власності міськвиконкому один з корпусів згаданого заводу, чим завдали збитки державі на суму 918,4 тис. гривень. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Конвертаційний центр «заробив» 2 мільйони гривень

На Одещині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито двох місцевих жителів, які в минулому році легалізували доходи, отримані від злочинної діяльності конвертаційного центру, шляхом придбання земельних ділянок в Одеській області (вартість понад 2 млн. гривень). Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

Касир пограбував свій банк

У місті Чернівці працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито касира філії банку, яка підробила запис у книзі обліку грошових коштів та привласнила 10 тисяч доларів США. Прокуратурою Першотравневого району міста за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.4 ст.191 та ч.1 ст.358 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

Власність ліцею передали в аренду за … хабар

На Черкащині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито директора та головного бухгалтера ліцею, які вимагали та отримали 12 тис. грн. хабара від представника товариства з обмеженою відповідальністю за укладення зі згаданим товариством договору оренди ангару для зберігання зернових культур. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Голова кооперативу перекваліфікувався на хабарника

У місті Сімферополі Автономної Республіки Крим працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито голову правління житлово-будівельного кооперативу, який вимагав та отримав 1,7 тис. грн. хабара від місцевого жителя за надання останньому в оренду приміщення, яке належить згаданому кооперативу. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...