В поездах украинских железных дорог 29-летний армянин травил и «обчищал» попутчиков

Затримано зловмисника, який даючи ліки своїм попутчикам «для полегшення похмільного синдрому», через короткий час заволодівав їхнім майном та зійшов з поїзда на наступній станціїПерше тривожне повідомлення надійшло до чергової частини Лінійного відділу на ст. Христинівка Одеської залізниці зі станції Тальне 23 жовтня о 4-й ранку: в потязі «Львів-Запоріжжя» виявлено тіло 28-річного черкащанина. Чоловік, який останнім часом працював у Іспанії, прибув на батьківщину погостювати до батьків. Того злополучного дня він повертався зі Львова, куди виїжджав придбати квитки для поїздки до Іспанії.

На місце події виїхала катера швидкої допомоги, однак чимось зарадити чоловікові медики вже були не в силі. Лікарі констатували смерть в результаті харчового отруєння.

Як зв‘ясувалося, напередодні черкащанин вечеряв разом зі своїм попутчиком по плацкартному вагоні, не обійшлося за столом і без спиртного. Працівники міліції оперативно спрацювати, знайшовши свідка того частування. 19-студент розповів, що їхав в одному вагоні поруч з потерпілим та був присутнім при його бесіді з 30-річним чорнявим чоловіком кавказької національності. Той розповідав, що прямує до Запоріжжя на похорони, однак вийшов задовго до своєї станції. Коли потерпілий поскаржився на головний біль, його чорнявий співрозмовник передав йому дві пігулки. На станції Жмеринка чоловіки вийшли з потягу, аби поповнити запаси спиртного. Повернувшись до вагону, черкащанину стало недобре, він приліг на сидіння. При зупинці потяга на ст Вапнярка кавказець вийшов та до вагону більше не повернувся. Згодом поруч з тілом потерпілого оперативники вилучили одну пляшку з-під горілки, 4 пивних та одну пігулку.

За три дні після цієї події о 5-й ранку оперативники отримали аналогічне повідомлення з столиці. З медпункту ст. Київ-Пасажирський в непритомному стані було доставлено до лікарні швидкої допомоги 21-річного громадянина, що напередодні вживав спиртні напої на станції Вапнярка з чоловіком, який назвався Артуром. Парубкові пощастило: медики врятували йому життя. Прийшовши до тями, хлопець не міг пригадати жодних деталей, однак повідомив, що в нього зникли особисті речі, зокрема мобільний телефон, в‘язана шапка та 300 гривень.

Цього ж дня чергова медсестра Знам‘янської залізничної лікарні телефоном повідомила, що до приймального відділення цього медзакладу доставили 19-річного жителя Запоріжжя з діагнозом алкогольне та медикаментозне отруєння, якого в непритомному стані зняли з потяга «Київ-Запоріжжя».

Хлопець, що тільки-но демобілізувався зі Збройних Сил та прямував додому, напередодні спілкувався з громадянином кавказької національності, який пригощав його пивом. Коли екс-солдату стало недобре, кавказець запропонував йому вжити ліки для полегшення похмільного синдрому та дав пігулки. Коли на наступній станції «добродійник» зійшов з потяга, хлопцеві стало зовсім зле. Працівники поїзної бригади надали першу невідкладну допомогу та викликали медиків.

Лінійним управлінням на Одеській залізниці було складено фоторобот підозрюваного, на розшук та затримання якого орієнтовно особовий склад, залізничників та громадськість. У результаті вжитих заходів затримано 29-річного уродженця Вірменії. У нього було вилучено два мобільних телефони потерпілих, гроші та 14 пігулок. Ці ліки традиційно використовуються при шизофренії, маніакальних станах, агресивності тощо.

Підозрюваний знаходився в Україні з середини вересня, спочатку в Севастополі, а згодом перебрався до Києва, де мешкав у свого родича, власника одного з ресторанів.

Як повідомили в УБОЗ УМВС України на транспорті, наразі відносно затриманого проводяться слідчі та оперативно-розшукові заходи.

ДЗГ МВС України

You may also like...