Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 13.12.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 857 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 263 (44,2 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 1 вбивство, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 51 пограбування, 7 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, 4 пістолети, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 грам вибухівки та 383 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 130 осіб, у яких вилучено 5,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 042 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 осіб.

Порушено 80 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 25 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 7 – у сфері приватизації, 5 – у сфері банківської діяльності, по 3 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності, агропромисловому й паливно-енергетичному комплексах та 2 – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції припинено 23 943 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 772 факти керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 184 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 20 осіб загинули та 220 – травмовані.

Пиятика на кладовищі переросла у сварку та вбивство

В Новоазовському районі Донецької області місяць тому на території кладовища було знайдено мертвим з травмою голови 43-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано раніше судимого 28-річного жителя міста Маріуполь. Попередньо встановлено, що він увечері на зазначеному кладовищі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

75-річного пенсіонера вбили дерев’яною палицею щоб вкрасти телевізор

У селищі Новопскові на Луганщині в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 32-річного місцевого жителя та 23-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вони ввечері днями в зазначеному селищі, зайшли до будинку 75-річного пенсіонера, дерев’яною палицею вбили господаря й викрали телевізор (вилучено).

Криваве вугілля…

У Каховському районі Херсонської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох місцевих жителів. Встановлено, що вони, з метою заволодіння майном, пострілами з невстановленої зброї вбили 26-річного жителя міста Ровеньки Луганської області, який власною автомашиною КрАЗ перевозив 21 тонну вугілля, поранили його 41-річного пасажира (з місця події зміг втекти). Тіло вбитого зловмисники вкинули до канави, заволоділи його КрАЗом й зникли. Наразі зловмисники знаходяться під вартою, автомашину вилучено, вживаються заходи щодо розшуку тіла потерпілого та зброї. За даним фактом слідчими УМВС України в Херсонській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого п.6 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів).

Продану Польським сутенерам рівнянку повернули на батьківщину через 7 років

У місті Рівному в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 36-річного місцевого жителя, який у листопаді 2000 року разом з 41-річним жителем зазначеного міста, вивезли до Республіки Польщі жительку цього ж міста, де продали її сутенерам з метою сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину. Другого зловмисника затримано правоохоронними органами Королівства Іспанія. Вирішується питання щодо його екстрадиції.

Молодики вирішили заробити на пам’яті загиблим у війні

У Краснокутського району Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано двох місцевих жителів віком 18 та 20 років, які вночі з меморіалу воїнам, загиблим у Великій Вітчизняній війні, викрали металеву огорожу (вилучено).

Недбалість посадовця міськради вартувала державі майже 2 мільйони гривень

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито відносно посадовця міськради, яка, у порушення Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», не внесла до Єдиного державного реєстру юридичних осіб відомості щодо встановлення обмежень закритому акціонерному товариству при укладанні договорів купівлі-продажу майна товариства. Унаслідок цього згадане товариство без згоди співзасновника – ВАТ, 99,4% акцій якого належить Фонду державного майна України, незаконно реалізувало основні засоби підприємства. Таким чином державі завдано збитки на суму 1,9 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

Зняття з військового обліку через хабар

У місті Києві працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю затримано посадову особу військового комісаріату Міністерства оборони України, який вимагав та отримав 300 доларів США хабара від місцевого жителя за вирішення питання щодо прискорення зняття останнього з військового обліку. Військовою прокуратурою Київського гарнізону за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Ласий шмат відшкодованого ПДВ посадовці отримали по підробленій декларації

В Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в лютому цього року надали підроблену декларацію з податку на додану вартість до державної податкової інспекції й незаконно отримали з державного бюджету відшкодування ПДВ на суму 164,5 тис. гривень. Прокуратурою Черкаської області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Нелегалів транспортував водій таксі

У Воловецькому районі Закарпатської області оперативники затримали групу нелегальних мігрантів у складі трьох громадян Республіки Молдови, яких службовою автомашиною «Деу» перевозив 51-річний житель міста Львів, водій таксі. Іноземці знаходяться у Воловецькому райвідділі внутрішніх справ.

ДЗГ МВС України

You may also like...