Женская прихоть довела разбойника до «цугундера»

Дарувати подарунки до Нового року та Різдва, як кажуть, справа свята, тому придбати їх у міру можливостей свого гаманця намагається кожен. Досить оригінальним способом вирішив проблему з подарунками 26-річний мешканець Шепетівки. Напередодні головного свята року в одному з розважальних закладів міста у його коханої дівчини вкрали мобільний телефон. Примхлива жінка поставила своєму коханцеві умову: йди куди хочеш, роби що хочеш, а телефон щоб повернув. Два дні закоханий молодик тинявся вулицями, розмірковуючи, як же вирішити проблему та повернути гарний настрій своїй співмешканці, доки не вирішив скористатися добре знайомим йому способом швидкого збагачення – вчинити розбій. Чоловікові, який уже мав судимість за скоєння аналогічних злочинів, до такого шляху заробляння грошей було не звикати.

Запримітивши по вулиці Валі Котика приватний аптечний кіоск, зловмисник натяг на очі капюшон від спортивної куртки і, міцно затиснувши рукою у кишені ножа, з яким він майже ніколи не розлучався, зайшов до аптеки. Хоча була лише третя година дня, у приміщенні було пусто. Молодик підійшов до віконечка і, поскаржившись на біль у руці, попросив 55-річного фармацевта надати йому першу медичну допомогу. Не помітивши на руці ніяких поранень, які б потребували негайної допомоги, жінка відмовилась, зіславшись на те, що вона не лікар.

Саме цього зловмисник і чекав. Спровокувавши конфлікт, він вихопив ножа, і погрожуючи ним наляканій аптекарші, вихопив з її сумочки мобільний телефон «Самсунг», гаманець з чотирма сотнями гривень, та ще й з каси прихопив 2600 гривень денної виручки. Вдовольнившись такою солідною здобиччю напередодні свята, зловмисник, не гаючи часу, подався до коханої, щоб втішити її подарунком. На додачу до мобільного телефону він підкинув жінці ще й трохи грошенят на святковий стіл.

Але поласувати святковими стравами молодикові так і не вдалося, бо незабаром у двері його помешкання постукалися працівники міліції. І прийшли вони не з привітаннями, а з ордером на арешт. В пошуках нападника правоохоронцям суттєво допомогла спостережливість потерпілої, яка досить точно і детально описала зовнішність зловмисника. До того ж, він раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності і тому його особа була знайома міліціонерам не з чуток.

Тепер молодикові знову загрожує лава підсудних, на яку він сяде по обвинуваченню у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 статті 187 Кримінального кодексу України.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...