«Добрый» житель Черкасс оставил киевлянку без денег, имущества и нового «Форда»

Іноді навіть гордість якась виникає від того, що не перевелися ще в нашому краї «Юрії Дєточкіни», які зможуть і автомобіль зі стоянки угнати і навіть слідчому потім представити це як благородний акт зі своєї сторони.21 січня 2008 року до Придніпровського районного відділу внутрішніх справ в місті Черкаси звернулась мешканка міста Київ тридцятивосьмирічна Тетяна, яка за волею долі опинилась на своєму автомобілі в місті Черкаси.

Автомобіль марки «Форд» був нещодавно нею придбаний і тому навіть при всьому достатку та можливостями був своєрідним «другим» домом для своєї господарки, в якому остання до речі постійно возила навіть свої особисті речі, які можна б було одягнути чи використати в зручний час не заїжджаючи додому до Києва.

Однак все ж таки доля закинула її у місто Черкаси, в якому вона провела більший проміжок свого життя і до якого постійно приїздила відпочивати від справ буденних. Тому і декілька днів перед цим Тетяна досить успішно відпочивала у маленькому містечку знаходячи своїх старих друзів, однак чомусь вирішивши заощадити на нормальному проживанні в умовах готелю чи то зйомної квартири, віддаючи переваги відпочинку на стоянці у власному автомобілі. Ось так і 20 січня перед її очима на стоянці, «виріс» молодий чоловік – який галантно вирішив допомогти дамі в її відпочинку запропонувавши їй скористатись квартирою нібито його друга у місті Черкаси.

І Тетяна розгледівши у цьому вчинку «лицарську» поведінку незнайомця повірила йому, адже він навіть вирішив і підвезти її. Однак невідомо було жінці, що квартира куди привіз її чоловік, користується дурною славою не тільки у сусідів а й у працівників міліції, які досить часто навідувались у цю квартиру по своїй професійним інтересам, а сам цей молодик. вже декілька разів фігурував у міліцейських обліках, як професійний шахрай та професійний викрадач автомобілів, маючи за плечима вже не одну судимість.

Коли жінка прокинулась зранку 21 січня, то на очі побачила досить неприглядну квартиру, яку міліціонери звикли називати досить простим словом «притон», і у неї почали виникати безліч питань, по яких ніхто з присутніх, а саме господарка похилого віку та її син, не могли дати зрозумілої відповіді. Адже важко пояснити зникнення з карманів одягу мобільного телефону вартістю півтори тисячі гривень, грошей, а також самого автомобіля з власне «черкаським лицарем», в якому також знаходились речі не на одну тисячу гривень.

Відповіді на ці запитання прийшлося вже шукати працівникам сектору кримінального розшуку Придніпровського РВ УМВС. Господарі «приємної» оселі досить швидко зрозумівши мотиви їх знайомого, дали ниточку для подальшого розшуку і вже через декілька годин було з’ясовано, що наш «Юрій Дєточкін» направив колеса до циганської общини в одному з районних містечок такої близької Кировоградської області.

Там з’явившись серед знайомих на новенькому автомобілі він швидко уявив себе у ролі благородного злодія і почав роздарювати речі господарки автомобіля, також підшуковуючи майбутнього покупця, однак міліціонери, які вже майже «наступали йому на п’яти» не дали довести його задум до кінця. Чоловік кинув автомобіль у лісосмузі поблизу того ж містечка і намагався зникнути, однак вже через добу його було затримано проведеною засідкою на одній з черкаських квартир – працівниками міліції. До речі вже як показує попереднє слідство та зібрані матеріали не тільки цей епізод ляже у обвинувальний вирок нашого «героя».

Юрій Дученко, ВЗГ УМВС України в Черкаській області

You may also like...