Харьковские угоны: от «Ниссана» до «Калины»

17 січня 2008 року на одній з вулиць Московського району в місті Харкові сталося ДТП. Працівники Московського райвідділу, які прибули на місце події з’ясували, що один із учасників аварії знаходиться в стані алкогольного сп’яніння. При перевірці виявилося, що у винного в ДТП відсутні не лише посвідчення водія, але і всі інші документи, які завжди повинні бути при собі в кожного сумлінного водія. Підозрілого громадянина правоохоронці доставили в райвідділ для подальшого встановлення обставин. Працівники міліції перевірили автомобіль затриманого. Виявилося, що автівка, вже кілька днів знаходилася у розшуку, а сам підозрюваний раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за розбій. Через кілька годин оперативники з’ясували всі подробиці злочину.

Викрадач був знайомий з господарем автомобіля. Він знав, на якій стоянці знаходиться машина і що ключі постійно зберігаються в охоронця. Працівник стоянки знав підозрюваного, той кілька разів разом із господарем проходив мимо охоронця. Це стало вирішальною складовою у скоєні злочину. План зловмисника був простий. Підійшовши до охоронця, він сказав, що друг попросив його перегнати машину в інший гараж. Охоронець спокійно віддав йому ключі від Nissan “Premera”. Та володарем автомобілю затриманий був недовго.

На даний момент затриманий знаходиться під арештом за ст.115 КПК України. За зібраними матеріалами порушено кримінальну справу за ст. 289 ч. 2 КК України.

Наступного дня на оперативників чекала ще одна складна справа з незаконного заволодіння автомобілю.

18 січня в Московський райвідділ звернулася жінка, із заявою про те, що в неї вкрали машину. Поговоривши з постраждалою, правоохоронці відновили деталі злочину.

Громадянка вже давно вирішила купити собі автомобіль Лада-Калина, але сама водити не вміла. Вихід з ситуації знайшла через оголошення в газеті – невідомий пропонував послуги водія. Подзвонила, домовилася про зустріч. Чоловік справив сприятливе враження на хазяйку автомобіля, та й плату, що він запросив жінка цілком могла собі дозволити. Новий водій негайно приступив до роботи. Щоб уникнути можливих проблем на дорозі були оформлені всі необхідні документи, у тому числі і довіреність строком на сім днів.

Після огляду авто водій сказав, що виявив в машині несправність. Поки що нічого серйозного, але якщо занедбати, то може виникнути реальна проблема. Жінка хвилювалася за новий автомобіль і запитала, що потрібно зробити. Тоді чоловік і запропонував полагодити машину у свого знайомого, і візьме недорого і зробить на совість. Постраждала погодилася… Через пару днів так і не додзвонившись ні до водія, ні до майстерні вона прийшла в міліцію.

Пошуки тривали п’ять днів. При проведенні оперативно-профілактичних заходів підозрюваний був затриманий працівниками Московського РВ. Як виявилось, хитрий водій виїхав в Донецьку область, де і благополучно продав машину на запчастини.

На даний момент затриманий знаходяться під арештом за ст.115 КПК України.

Відносно підозрюваного слідчим відділом Московського РВ порушена кримінальна справа за 289 ч.1 Кримінального кодексу України.

Від ЦГЗ ГУМВС України в Харківській області

You may also like...