Криминальная хроника Украины на 19.02.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 292 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 574 (47,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 48 пограбувань, 2 незаконних заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 28 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, карабін, два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 1,9 кілограма вибухівки та 669 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 194 особи, у яких вилучено понад 13 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 891 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 129 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 64 – у сфері службової діяльності, у тому числі 11 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 25 – у бюджетній сфері, 12 – у сфері приватизації, 9 – у сфері банківської діяльності, 6 – в агропромисловому комплексі та 4 – у паливно-енергетичному комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 17 770 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 973 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 66 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 13 осіб загинула та 83 – травмовані.

У Дніпровському районі міста Києва 10 днів тому в приміщенні сміттєзбірника було знайдено мертвим 31-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано раніше судимого 51-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він удень в приміщенні сміттєзбірника під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У місті Ковелі на Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох співробітників державного підприємства і співробітників двох приватних підприємств, які підробили акти виконаних робіт з реконструкції згаданого державного підприємства (фактично роботи не проводилися) та привласнили 249,9 тис. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

У місті Луганську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державного підприємства, які, у порушення вимог плану технічного переоснащення підготовчих вибоїв шахти, придбали два електровози, які не можуть бути допущені до експлуатації у виробничому процесі. Таким чином правопорушники використали не за призначенням 1,57 млн. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 КК України (порушення законодавства про бюджетну систему України).

У Московському районі міста Харкова працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника закритого акціонерного товариства, який упродовж трьох останніх років, у порушення вимог Закону України «Про оплату праці», частково не виплатив заробітну плату працівникам згаданого товариства, чим завдав збитки останнім на загальну суму понад 110 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.175 і ч.2 ст.364 КК України (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат та зловживання владою або службовим становищем).

У місті Харкові працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито генерального директора та головного інженера відкритого акціонерного товариства, які отримали 3,5 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за реалізацію останньому оптико-шліфувального верстата по заниженій вартості. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника житлово-будівельного кооперативу. Зловмисник підробив угоду на право тимчасового використання земельної ділянки загальною площею 60 га, яка була надана житлово-будівельному кооперативу під будівництво, самовільно зайняв та розпочав на ній незаконну забудову, чим завдав збитки ЖБК на загальну суму понад 500 тис. гривень. У подальшому зловмисник уклав з фізичними особами угоди про пайове будівництво житлових будинків та заволодів їх грошовими коштами на суму понад 300 тис. гривень. Слідчим управлінням ГУМВС України в Харківській області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

У місті Червонопартизанську Свердловської міськради Луганської області працівниками міліції затримано 18-річну місцеву жительку, у якої вилучено 1 кілограм вибухівки та 1 електродетонатор.

ДЗГ МВС України

You may also like...