Криминальная хроника Украины на 05.03.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3626 заяв про злочини. Вжитими заходами 1623 (44,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 37 пограбувань, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, два карабіни, два обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 400 г вибухівки та 521 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 149 осіб, у яких вилучено 7,1 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2635 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 41 особу.

Порушено 32 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 15 – у сфері службової діяльності. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 3 – у бюджетній сфері, 4 – у сфері приватизації, 3 – у сфері банківської діяльності, 3 – в агропромисловому комплексі, 3 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 20436 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1030 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 105 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 12 осіб загинули та 121 – травмовані.

В місті Запоріжжі у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї громадянку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 25-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він під час раптово виниклої сварки вбив потерпілу.

В місті Горлівці Донецької області було знайдено мертвою невідому жінку. Нею виявилася 44-річна місцева жителька, безробітна. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано жителя цього ж міста, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері в під’їзді житлового будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілій.

У місті Львові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони вранці 18 лютого увірвалися до приміщення АЗС й під загрозою пістолета відібрали в операторів зазначеної АЗС близько 22 тис. грн. виручки та картки поповнення рахунків мобільного зв’язку на загальну суму понад 17 тис. гривень.

У місті Авдіївці Донецької області за місцем проживання 32-річного громдянина, без постійного місця роботи, виявлено 300 грамів вибухівки.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб однієї з міських рад. Вони в минулому році, у порушення вимог Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств», незаконно провели оцінку внутрішньогосподарських меліоративних фондів, які знаходилися в комунальній власності територіальної громади, та занизили їх вартість на 1,5 млн. гривень. У подальшому вказані меліоративні фонди (трубопроводи) були реалізовані товариству з обмеженою відповідальністю. Крім того, встановлено, що правопорушники безпідставно перевели в богарні землі майже 1 тис. га зрошувальних земель, чим завдали збитки державі на суму 5,7 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що вони в 2005 році уклали з одним акціонерним товариством договір поставки медикаментів на загальну суму 4 млн. грн. з відстрочкою виплати платежу на два місяці. У подальшому правопорушники реалізували отримані медикаменти, а кошти привласнили. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державного підприємства. Вони в 2002 році, у порушення вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна», без дозволу регіонального відділення Фонду державного майна України і Міністерства вугільної промисловості України, передали в користування товариству з обмеженою відповідальністю майно (будівлі, гірничошахтне обладнання, гірничі виробітки) без укладання відповідного договору. Таким чином, у період з 2002 по 2007 рік, згадане ТОВ безоплатно використовувало згадане майно. Унаслідок дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 720 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито виконуючого обов’язки посадовця одного з міських управлінь ГУМНС України в області. Він вимагав та отримав 500 грн. хабара від приватного підприємця за погодження розміщення об’єкту підприємницької діяльності останнього. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника відділу соціально-культурного розвитку управління культури. Він вимагав та отримав 500 доларів США хабара від місцевого жителя за надання останньому свідоцтва на право проведення гастрольної діяльності (демонстрування кінофільмів у школах та дитячих садках області). Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...