Криминальная хроника Украины на 19.06.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 554 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 775 (49,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 30 пограбувань, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три карабіни, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 530 г вибухівки та 447 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 153 особи, у яких вилучено 44,9 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 566 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 161 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 17 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 875 дорожньо-транспортних пригод, у яких 13 осіб загинули та 168 – травмовані.

В одному з селищ Полтавської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано киянина. Попередньо встановлено, що він увечері 8 червня в Дніпровському районі столиці на вулиці під загрозою фізичної розправи посадив у свою автомашину місцеву жительку, 1994 р.н., ученицю загальноосвітньої школи, й вивіз її до дачного будинку в згадане село, де зґвалтував та утримував до моменту затримання. Потерпілу звільнено.

В одному з селищ Чернігівської області 17 червня на території бази відпочинку четверо невідомих заподіяли тілесні ушкодження жителю міста Ніжин згаданої області, помістили його до багажника автомашини та вивезли з території згаданої бази. Правопорушники вимагали у потерпілого повернення грошового боргу. Вжитими працівниками міліції заходами зазначену автомашину та трьох невідомих було затримано в Деснянському районі міста Києва. Ними виявилися три жителя міста Ніжин згаданої області. Потерпілого звільнено. Встановлено особу ще одного співучасника злочину, вживаються заходи щодо його розшуку та затримання.

В одному з селищ Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 17 червня в квартирі місцевого жителя, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю. Тіло знайдено.

В одному з селищ Рівненської області 18 червня затримано місцевого жителя, який декілька хвилин тому підпалив хлів власного домогосподарства та під час спроби гасіння пожежі пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці вбив односельця, й заподіяв вогнепальне поранення спини жителю цього ж села.

У місті Сімферополь в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано особу без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що він удень 16 червня на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем місцевого жителя.

У місті Донецьк затримано місцевого жителя, у якого вилучено 530 г вибухівки.

У місті Первомайськ Луганської області затримано громадянина Республіки Вірменії, у якого вилучено 1 кг марихуани.

В одному з селищ Донецької області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 27,4 кг макової соломки.

На Вінничині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державної установи та товариства з обмеженою відповідальністю. Попередньо встановлено, що у 90-х роках, за рахунок одного з заводів, фабрики, банку, здравниці було розпочато будівництво оздоровчого комплексу. У подальшому, у зв’язку з відсутністю можливості в згаданих підприємств та організацій фінансування будівництва, воно було припинено. У травні 2006 року товариство з обмеженою відповідальністю та фірма уклали між собою договір купівлі-продажу вищевказаного оздоровчого комплексу, але нотаріально його не посвідчили, у зв’язку з цим представники ТОВ звернулись до суду з позовом, щодо визнання договору купівлі-продажу дійсним та визнання права власності на об’єкти нерухомого майна, який було задоволено в повному обсязі. Унаслідок чого посадові особи районної ради прийняли незаконне рішення, що призвело до відчуження оздоровчого комплексу на користь ТОВ. Таким чином учасникам дольового будівництва завдано збитки на суму понад 10,7 млн. гривен. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень)

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох співробітників транспортного учбово-виробничого підприємства. Вони вимагали та отримали 2,7 тис. доларів США хабара від слухачів автошколи за сприяння їм в успішній здачі внутрішніх іспитів. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

В АРКрим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника державної установи та ріелтора агентства нерухомості. Останню було затримано під час отримання 3 тис. доларів США хабара від місцевого жителя для подальшої передачі вищевказаному співробітнику за прискорене оформлення документів та узгодження питання переводу однокімнатної квартири з житлового в нежитловий фонд. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368 та ч.1 ст.369 КК України (одержання хабара, давання хабара)

ДЗГ МВС України

You may also like...