На Донетчине разоблачили мошенников на рынке ферросплавов и металлопродукции

На Донеччині УБОЗ викрив шахраїв та ринку феросплавів та металопродукції, а також знешкодив потужний конвертцентр.Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Донецькій області припинили діяльність організованої злочинної групи шахраїв. До її складу входило четверо чоловіків, троє з яких – раніше були засуджені. Представляючись під вигаданими іменами, зловмисники розміщували в засобах масової інформації та Інтернеті оголошення про купівлю партій феросплавів, металопродукції, лома чорних і кольорових металів і інших цінностей. Потім вони входили в довіру до «партнерів», керівників підприємств, і без попередньої оплати отримували продукцію. Перепродавали її, а гроші – привласнювали. Про це повідомив начальник УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області Костянтин Пожидаєв. За його словами, у своїй діяльності шахраї використовували безліч підробних печаток і штампів різноманітних фірм Донецької, Луганської та Запорізької областей. З метою конспірації, вони регулярно змінювали номери мобільних телефонів, місця розташування офісів і складів, котрі орендували для прикриття.

Оперативники УБОЗ задокументували понад 10 фактів шахрайств учасниками вказаної ОЗГ, збитки від яких сягають понад 1 млн. гривень. Під час обшуків у зловмисників вилучено документації, підроблені печатки та штампи, оргтехніку.

Порушено кримінальна справа за ознаками злочину передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Крім цього начальник УБОЗ Донецької області повідомив про викриття у Маріуполі конвертаційного центру. Його створили троє осіб, які протягом двох років «відмили» понад 4 млн. гривень. Організатором злочинної групи був 30-річний місцевий мешканець.

З метою конспірації, конвертаційний центр мав кілька офісів у різних районах приморського міста. Його діяльність полягала в наступному: зловмисники отримували від суб’єктів підприємницької діяльності на розрахунковий рахунок кошти під виглядом оплати за нібито поставлені товари, виконані роботи або надані послуги. Потім кошти переводилися у готівку. З кожної «угоди» зловмисники отримували 4-6% від загальної суми.

За матеріалами УБОЗ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч. 1 ст. 366 та ч.2 ст. 205 Кримінального кодексу України.

Прес-служба УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області

You may also like...