Криминальная хроника Украины на 29.08.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 580 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 658 (46,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 48 пограбувань, 4 розбійні напади, 1 факт незаконного заволодіння транспортним засобом. За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено гвинтівку, 3 обрізи мисливських рушниць, 26 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 825 грамів вибухівки та 439 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 65 осіб, у яких вилучено 24,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 711 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 осіб.

Протягом минулої доби порушено 205 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 86 – у сфері службової діяльності, у тому числі 18 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 160 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 21 особа загинула та 210 – травмовані.

У Луганській області декілька днів тому поблизу міста Лисичанська в річці було знайдено мертвим 42-річного безробітного жителя міста Лутугине зазначеної області. За висновком судово-медичної експертизи його смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано двох місцевих жителів віком 39 та 40 років. Попередньо встановлено, що вони вночі на вулиці міста Лисичанська заподіяли згаданому чоловікові смертельні травми під час раптово виниклої сварки й з метою приховування злочину труп вивезли на околицю міста і вкинули до річки.

У місті Києві в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції викрито 27-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона у червні цього року вивезла до Турецької Республіки 19-річну безробітну жительку столиці, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

На Чернігівщині в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 44-річну громадянку Республіки Молдови (мета перебування в Україні з’ясовується). Попередньо встановлено, що вона в травні цього року вивезла до Російської Федерації двох безробітних жительок міста Семенівка Чернігівської області віком 19 та 45 років, де продала їх для подальшої неоплатної праці. Потерпілих повернено на батьківщину.

У місті Полтаві на вулиці затримано 53-річного жителя Полтавського району Полтавської області, без постійного місця роботи, у якого вилучено 825 грамів вибухівки.

У місті Івано-Франківську на вулиці затримано 39-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 20 кілограмів макової соломки.

У місті Полтаві на вулиці затримано 22-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого, у якого вилучено 1,9 тисяч пігулок трамадолу.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову однієї з сільських рад. Вона вимагала та отримала 5 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за сприяння у виділенні йому земельної ділянки, яка належить вказаній сільраді. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано голову та землевпорядника однієї з селищних рад. Вони вимагали та отримали 12,5 тисяч доларів США хабара від жителя зазначеної області за виділення йому земельної ділянки, яка належить вказаній селищній раді. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...