Криминальная хроника Украины на 20.10.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2253 заяви про злочини. Вжитими заходами 920 (40,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 26 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 7 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, два обрізи мисливських рушниць, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 69 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 31 особу. У них вилучено 3,4 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4516 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 581 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 149 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 15 осіб загинуло та 187 – травмовані.

У Житомирі у результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 30-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що удень 18 жовтня в квартирі 41-річного громадянина Російської Федерації, під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів, він заподіяв господарю смертельні тілесні ушкодження.

У Дніпровському районі Києва 16 жовтня у підвалі одного з житлових будинків було знайдено мертвими з травмами голови двох чоловіків віком 39 та 40 років, жителів Хмельницької області. Вжитими заходами міліцією затримано 32-річного безробітного жителя Хмельницької області та 20-річного безробітного мешканця Черкащини. Попередньо встановлено, що увечері 15 жовтня в зазначеному підвалі під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв, вони заподіяли потерпілим смертельні тілесні ушкодження.

У місті Запоріжжі 10 жовтня на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням 57-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 40-річного безробітного городянина. Попередньо встановлено, що уранці 10 жовтня на вулиці, під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв с потерпілим, він вбив останнього ножем.

У Голосіївському районі міста Києва затримано 52-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що увечері 18 жовтня на вулиці міста він викрав гроші у сумі 1 тис. гривень з автомашини 34-річного жителя Житомирської області.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби із економічною злочинністю викрито голову правління одного з акціонерних товариств, який, без погодження з іншими акціонерами товариства, незаконно видав доручення керівництву одного з пансіонатів на реалізацію частини цілісного майнового комплексу та земельної ділянки площею 4,3 га. У подальшому вказане майно було реалізовано. Таким чином зазначеному акціонерному товариству завдано збитків на загальну суму 2,4 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

У Києві працівниками Державної служби боротьби із економічною злочинністю столичного викрито службовців Головного управління палива, енергетики та енергозбереження Київської міської державної адміністрації. Встановлено, що у грудні 2006 року, під час комплексної реконструкції інженерних мереж трьох вулиць столиці, вони використали не за призначенням 1,6 млн. грн. бюджетних коштів, виділених на благоустрій доріг. Прокуратурою Шевченківського району столиці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 КК України (порушення законодавства про бюджетну систему України).

В Одесі працівниками Державної служби боротьби із економічною злочинністю викрито начальника відділу ДПА в Одеській області, який вимагав та отримав 16,5 тис. грн. хабара від приватного підприємця за зменшення суми штрафних санкцій за виявлені порушення податкового законодавства. Прокуратурою Суворовського району міста Одеси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Чернігівщині поблизу села Лісківщини Семенівського району міліцією затримано групу нелегальних мігрантів у складі семи громадян Афганістану. Іноземців передано прикордонникам.

ДЗГ МВС України

You may also like...