Печерский суд Киева дал добро на содержание под стражей чиновника харьковской райадминистрации

Печерський суд обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою – затриманому за підозрою у хабарництві заступникові глави Красноградської райдержадміністрації

Щойно Печерський районний суд міста Києва обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою – заступникові голови Красноградської районної державної адміністрації Харківської області Олексію Р., затриманому за підозрою в отриманні хабара в сумі 300 тисяч гривень.

У результаті спецоперації міжрегіонального відділу Антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС України, УБОЗ ГУМВС в Харківській області та Головного слідчого управління МВС України чиновника було викрито під час отримання коштів у своєму службовому кабінеті.

За даними оперативників, Олексій Р. вимагав та отримав від приватного підприємця 300 тисяч гривень хабара за сприяння у закупівлі недобудованої будівлі гуртожитку. Передача коштів проходила в чотири етапи: 30 тисяч гривень – за прийняття сесією районної ради рішення про виставлення на конкурс для продажу даного об’єкту нерухомості, 20 – за перемогу в конкурсі та ще 50 тисяч гривень – за визнання сесією приватного підприємця переможцем конкурсу. Останні 200 тисяч гривень посадовець повинен був отримати за завершення процедур юридичного оформлення.

За фактом шахрайства Головним слідчим управлінням МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України. Високопосадовця працівники спецпідрозділу БОЗ затримали в порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України. Олексій Р. був допитан в Генеральній прокуратурі України та направлений до Києва для обрання йому міри запобіжного заходу, який «увінчався» взяттям під варту.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...